31 oktober - Tvättdags

Det var dags för att tvätta idag så jag tog tag i det i eftermiddags när jag hade paus ifrån studierna. Då jag inte har någon tvättmaskin och tvätterierna ligger alldeles för långt iväg så blir det att tvätta för hand. Lite stenåldern men funkar bra. Det är ett helt företag att tvätta. Först kokar man en massa vatten som man häller över kläderna man lagt i en stor hink med handtvättmedel. Där får det stå och dra lite. Sen är det bara att skölja alltsammans så noga man kan och efter det ska det hängas upp. Har elementet igång och framför det har jag installerat en klädlina. Då kläderna torkar snabbt framför elementet får kläderna skifta plats i rummet efter hand. Sitter i en lägenhet full av blöta kläder och handdukar. Här är tropiskt klimat, varmt och fuktigt.



31 oktober - Communication politique

Idag är det Communication Politique som gäller, sitter och renskriver anteckningar. Hoppas att något fäster så att det blir lättare att läsa in till tentan sen. Börjar bli lite nervös för hur det ska gå att läsa in de sju kurserna jag kommer ha tenta på under samma vecka i januari. Är säker på att det blir tungt och rörigt. Kommer ha fullt upp hela jullovet. Bäst att börja så smått redan nu, men hur troligt är det att det blir särskillt effektivt plugg tre månader i förväg... Jag håller med Lincoln, det bästa med framtiden är att den kommer en dag i sänder. Än så länge är det många dagar kvar till tentaveckan.


30 oktober - Au revoir..

...vi ses till jul igen. Idag åkte mamma och Sara tillbaka hem till Sverige. Jag saknar dom mer nu än vad jag gjorde innan de kom. Man vänjer sig snabbt vid att vara alla tillsammans igen. Det har varit fem mysiga dagar. Vi har hunnit med att göra mycket. Nu är det tillbaka till studierna som gäller.


28 oktober - Carcassonne & Narbonne-Plage

Igår åkte vi till Carcassonne och kollade på medeltidsstaden som ligger där. Det var skoj. Efter det åkte vi vidare till narbonne-plage som ligger vid medelhavet. Vi var inte där förrän vid 3-tiden men folk låg fortfarande och solade på stranden och barn badade i havet. Vi dopppade fötterna i havet och njöt av solens varma strålar. Vattnet var inte alls kallt. Det var en underbart fin onsdags eftermiddag. Idag har vi bara gått runt här i Toulouse och shoppat. Imorn är det dags för familjen att åka hem igen, tiden går fort när man har roligt.


27 oktober - Saint Emilion & Bordeaux

Idag åkte vi till Saint Emilion och Bordeaux på västkusten. Mamma var förare och jag var förste kartläsare (jag ska dock erkänna att TomTom gjorde det största jobbet). Mamma var jätteduktig på att köra och vi tog oss fram utan problem. I St Emilion åt vi lunch och flanerade runt på bynsgator. Vi var uppe vid kyrkan och kollade på den fantastiska utsikten över byn. På eftermiddagen körde vi vidare till Bordeaux. Vilken vacker stad! Vi fikade, besökte den jättelika St André kyrkan och shoppade. Vi var inte hemma här förrän vid 9 ikväll så nu är vi helt slut. Imorn ska vi till Carcassonne och kolla in medeltidstaden och senare ut mot Narbonne som ligger vid medelhavet. Godnatt!

Saint Emilion

Bordeaux

 

 


26 oktober 11.18 - FAMILJEN

Idag kommer äntligen mamma och Sara och hälsar på mig. De stannar tills på fredag så vi får fem dagar och fyra nätter tillsammans här nere. Mamma har hyrt bil så i veckan ska vi åka runt lite och kolla in sydfrankrike. Vi har planerat att ta oss till Bordeaux och Saint-Emilion som ligger i väst och medeltidsstaden Carcassonne i öst.

Glad måndag! :)

25 oktober 10.45 - Marknad

Imorse gick vi för att lämna tillbaka filmen vi hyrde igår kväll. På tillbaka vägen gick vi inom marknaden och handlade lök, morötter och äpplen. Idag är det plugg som gäller igen för imorn kommer mamma och Sara på besök :)



24 oktober 10.20 - Morgonpromenad i regn

Jag och Sofie tog en promenad imorse. Det regnade lite men det gjorde ingenting. Det regnar än. Det är riktigt pluggväder vilket passar bra då det är just plugg som står på dagens schema.



23 oktober - Café de la Concorde

Efter franskalektionen idag gick jag och Sofie till Café de la Concorde som är ett supermysigt litet café som ligger här i vårt kvarter på gatan Rue de la Concorde. Det är Toulouses äldsta café och har funnits ändå sedan 1850-talet. I slutet av 1800-talet var caféet reserverat för framstående konstnärer och författare. Under det glada 20-talet var där ett dansställe och än idag är där lite liv, tydligen har de lunchkonsert varje söndag och man kan ses och spela mahjong någon kväll i veckan. När man kom innan för caféets dörrar fick man en alldeles speciell känsla. Det kändes som om de låtit allt stå stilla från 40-talet eller tidigare och inte ändrat på något i inredningsväg. Som ett ovårdat muséum kan man säga. De röda sammets liknande stolsdynorna var alldeles nedsuttna och utsletna, väggarna som inte hade några tapetar eller någon färg var täckta av gamla affisher och gamla skitiga speglar som sett bättre dagar. När Sofie gick på toaletten upptäckte hon att man var tvungen att gå in på pissoaren för att tvätta händerna då den enda vasken fanns där. Vi kom fram till att det nog berodde på att det bara var män som gick på café vid tidpunkten då toaletten inrättades. Men trots allt det där så var där hur mysigt som helst. Une bonne ambiance som man skulle sagt på franska. Skön stämning för oss på svenska :) Kaffet var super med. Dit ska vi gå fler gånger.


23 oktober - Torsdag

Det är ju inte alltid saker går som planerat och så var det för oss igår. Sofie upptäckte att hon "städat bort" sin biljett till Soiréen så vi frågade Naomi som blivit tvungen att jobba och därför inte kunde komma om vi kunde få hennes biljett till Sofie. Det fick vi mycket gärna göra, problemet var att hon var och jobbade på en skola långt från oss. Klockan var halv 6 och soiréen började vid 7 men som de tidsoptimister vi är tog vi på oss joggingskorna och promenerade i rask takt bort till henne. När vi kom fram hade vi gått i 30 minuter och väl inne i skolan som tycktes enorm kunde vi inte hitta salen hon var i. Efter mycket irrande lyckades vi lokalisera hennes röst längst bort i en korridor på 3e våningen. När vi så fått fatt i biljetten skyndade vi oss hem. Vi var tillbaka här kvart i 7 och bytte om snabbare än blixten och skyndade oss till metron 10 minuter senare. Vi hann i någerlunda tid och kunde ansluta oss till de andra vid metrostationen Place de Justice.

Det var galet mycket folk på La Soirée Internationale. Kön var lång och när man väl var inne kunde man knappt röra sig. Alla hade nog tänkt som oss och inte ätit något innan de kom efter som det skulle bjudas men då vi var så många räckte maten knappt till alla. Folk var som galna vid bufféen, betedde sig som djur. Särskillt kineserna av någon anledning. De stod vid bufféen och åt direkt från uppläggningsfaten. Fräscht. Efter en stund tröttnade vi och begav oss därför vidare till Lucile. När vi kom fram till hennes port såg vi att där fanns 30 knappar till olika lägenheter men ingen med hennes efternamn bredvid. Då tre av knapparna var utan namnlappar provade vi dom först men utan lycka. Eftersom jag inte hade hennes nummer kändes det ganska lönlöst och vi var nära på att ge upp och gå hem. Men innan vi skulle gå testade jag en av knapparna på måfå och fick svar av ingen mindre än Lucile. -YES! tänkte vi och tog oss upp till hennes lägenhet. Där inne var det en brokig skara som samlats men kvällen hos Lucile var jättetrevlig och vi hade mycket kul.

22 oktober 15.36 - Soirée internationale

Ikväll hålls en Soirée internationale som jag, Sofie och Naomi tänkt gå på. Det är Toulouses borgmästare som har anordnat tillställningen för alla internationella studenter. Den skulle vara i rådhuset så det blir nog festligt. Det bjuds visst på buffé och vin med stod det på biljetten så då slipper vi laga kvällsmat ikväll. Lyxigt! :P Efter soiréen som börjar redan vid sjutiden ska vi till Lucile på inflyttningsfest. Hon är en av de snälla franskastudenterna som skickar sina anteckningar från föreläsningarna till oss. Det ska bli kul att träffa henne och hennes kompisar.

Idag har jag inte gjort många knop. Jag har läst ovanligt många dagstidningar, både svenska och franska. Renskrivit lite anteckningar från Mondialisationskursen och sen gick jag till skomakaren här i kvarteret (vi har allt man behöver här i vårt kvarter). Jag lämnade in min ena stövel eftersom jag tappade klacken när jag skyndade mig att byta flyg i München när jag skulle tillbaka hit efter min helg hemma. Jag upptäckte att jag tappat den när jag skulle gå på flyget efter att jag tagit flygbussen på väg ut till flyget. Då jag var lite smått stressad brydde jag mig inte om att gå tillbaka in i bussen för att leta efter gummibiten som lossnat. När jag sen satt mig till rätta i flyget såg jag busschaffören, en äldre man med vitt hår och glasögon, som kom gående i mittgången av flyget. Han kollade noga på alla passagerare som han passerade och när han fick syn på mig stannade han. Han räckte fram handen och frågade på engelska "Ursäkta men jag tror du tappade den här på bussen, är den din?".  Han måste ha sökt igenom bussen efter att vi alla gått av och hittat klacken som mest såg ut som skräp som låg kvar vid platsen där jag suttit. Det kändes lite löjligt att ta emot den platsbiten men det var himla snällt av honom att göra sig besväret att ta sig ombord bara för att lämna den. Det hade nog inte alla busschaufförer gjort. 1 poäng till tyskarna och Munchen som förövrigt är en väldigt bra flygplats. Under resan fick jag nämligen veta av min stolsgranne, som är flygtekniker på Airbus här i Toulouse, att de tydligen har väldigt bra ordning på sina grejer i Munchen. Tillskillnad från Frankfurt som enligt honom skulle vara stökigt... Insiderinformation :)

Hursomhelst så var skomakaren, eller le cordonier som det heter på franska, himla trevlig och frågade mig på bred toulousedialekt hur dags jag önskade hämta stöveln. Jag förstod inte alls vad han sa så jag bad honom repetera två gånger. Tillsist trillade poletten ner och jag sa att det inte var någon brådska. Han svarade att dom är klara att hämtas vid 5-tiden. Härligt. Det betyder att jag kan använda dom ikväll:) Bra service.



21 oktober 18.00 - Lov

Idag har varit en lång dag med sju timmars föreläsning, kom nyss hem. Men nu har vi äntligen lov! :) (Eller vi har ju en franskalektion på fredageftermiddag men den räknas knappt inte för den är så kort). Ikväll ska vi ut och äta med Namoi, Niehls och flera. Tydligen skulle vi till en vegetarianrestaurang så det blir spännande :)

Trevlig onsdagskväll!

20 oktober 23.07 - Guignols de l'info

Skolveckans hårdaste dag är över. Tre långa föreläsningar i ekonomi och sociologi, sju oändliga timmar i samma föreläsningssal. Det är segt.

Ikväll har vi inte gjort så mycket, har ätit och kollat lite roliga klipp på Canalplus.fr. Det finns ett program där som heter Guignols de l'Info* som är himla underhållande och sänds varje kväll. Det är ett nyhetsprogram som driver med dagsaktuella nyhetshändelser och gör karikatyr av offentliga personer genom att avbilda dom som kasperdockor. Den det är mest fokus på just nu i programmet är den 23 årige Jean Sarkozy som är Frankrikes presidents son. Han har fått en högtuppsatt post inom Frankrikes viktigaste finans- och affärsdistrikt La Defense i Paris och Nicolas Sarkozy anklagas nu för svågerpolitik. (Ni kan läsa mer om det här om ni inte hört om det och vill veta mer--> http://www.dn.se/nyheter/varlden/nicolas-jean-sarkozy-son-epad-ont-blod-1.973984). Klippet är väldigt roligt och kritiserar presidenten ganska hårt. Jag anar att man inte får så stort utbyte av att titta på klippet om man inte är insatt i franska nyheter och dessutom inte kan franska... Men det kanske kan vara roligt att se ändå och så förstår ni bättre vad jag menar så här är länken till klippet om Jean Sarkozy http://www.canalplus.fr/c-humour/pid1784-c-les-guignols.html :)


*=Nyhetsdockorna på svenska

19 oktober 13.45 - Thé

Jag har blivit en mästare på thédrickning här nere i Frankrike. Har flera olika sorters thé hemma och dricker ett par koppar om dagen. Det finns thé för varje tillfälle har jag förstått när jag stått framför hyllorna i affären. Jag har bland annat Nuit calme som ska verka lugnande och som man ska dricka innan man lägger sig, har ett som heter Ligne svelte som man ska dricka efter man ätit och ett som heter Drainage et svelte och som ska verka uppiggande. Mycket viktigt.
Jag fick äntligen (med hjälp av Rebecca) igång mitt element som nu står på max och sprider värme. Här börjar bli riktigt behagligt inne. Solen skiner ute och eftersom dagens économie publique föreläsning är inställd så har vi självstudier hela eftermiddagen. Jag har flyttat bordet så jag kan sitta och läsa alldeles bredvid elementet. Varmt och skönt. Det är en bra dag.
Filmen vi såg igår på bio var bra. Men väldigt fransk, med det menar jag att den var fåordig och ganska beklämmande. I franska filmer är inget förskönat, varken människorna eller miljön människorna vistas i. Allt känns väldigt verkligt. Dom är ofta lite sorgliga och ledsamma. De är långt ifrån förutsägbara. Det är svårt att lista ut vart handlingen ska ta vägen och om huvudpersonerna får varandra och kommer leva lyckligt i alla sina dagar. Mlle Chambon var just en sån film.
Efter bion gick vi till Naomi och niels och spelade Trivial Pursuit på franska och engelska och drack vin. Det var trevligt.

Nu är det exakt två månader tills jag åker hem till Sverige för jullov och tentaplugg. Halva tiden har redan gått. Tiden går fort när man har roligt.

18 oktober 14.38 - Hål i väggen

Inte konstigt att jag suttit och frusit de senste dagarna när jag pluggat. Jag hittade ett hål i väggen idag när jag undersökte en ventil under det ena fönstret. Ventilen hade inget reglage som gick att stänga för att hindra den kalla luften från att strömma in. De var bara ett hål rakt igenom väggen ut mot gatan. Egentligen är jag väl inte alls förvånad över att det är ett stort hål i väggen, det här är ju ändå Frankrike och jag visste att standarden skulle vara lägre. Men det här var lågt. Så kan man ju inte ha det. Så vad gjorde jag? Jo,jag tog en IKEA-kasse och stoppade igen hålet och sen häftade jag upp en till pappkasse utanpå för att stoppa det iskalla flödet som tvingat mig att sova med mössa tre nätter på rad. Det känns redan bättre :)

Igår kväll var vi på restaurang, vi käkade pizza. Jag tog en pizza med chevre och roquefort, himla gott. Efter middagen gick vi till favoritbion Utopia och kollade på den svenska filmen Patrik 1,5. På originalspråk. Det ni. En svenskfilm som visas på svenska i Frankrike det är ovanligt. Det är en av de saker vi gillar så bra med Utopia. De visar bara filmer på originalspråk tillskillnad från alla de större biograferna som mest bara visar dubbade filmer. Ikväll blir det bio igen. Vi ska se Mlle Chambon, det blir en bra avslutningen på helgen.

17 oktober 12.54 - Höstpromenad

Jag och Rebecca gick en promenad i förmiddags i det vackra vädret. Luften var frisk och solen sken. Löven på träden är fortfarande gröna och här finns gott om färgglada blommor i rabatterna. Underbart fint att börja helgen med en sån promenad. Ikväll kanske vi ska träffa vår fadder Chloé och ta en drink eller gå på restaurang. Nu ska vi laga mat och sen ska jag nog läsa lite Policymix eller Mikroekonomi.

Glad Lördag på er!



16 oktober 00.36 - Afternoon tea

Idag efter föreläsningen gick jag och Rebecca med Naomi och drack thé på en uteservering på ett café vid det lilla mysiga torget Place Saint Georges. Då jag fann det väldigt passande med tanke på de kyliga höstvädret vi haft här idag valde jag ett thé som hette Thé de l'hiver(Vinterthé). Det smakade choklad, vanilj och kaffe och var mycket gott.
Sofies kompis Timothy från Sverige har kommit för att hälsa på henne den här helgen så ikväll har vi bara tagit det lugnt. Vi åt en god middag och satt och drack vin och åt ost och kex medans vi pratade om allt från Sarkozys svågerpolitik, dåliga bloggare och olika pojkband från 90-talet.



15 oktober 13.35 - Självstudier

Min favoritdag under skolveckan är äntligen här. På torsdagarna har vi inga föreläsningar så då blir det självstudier. Det finns mycket att läsa på om och renskriva så den är välbehövlig. Satte mig och började vid 9 tiden och sen dess har vi suttit här jag och Sofie. Rebecca kom över vid 1 så då lagade vi lunch ihop. Idag är här faktiskt ganska kallt här nere. Solen skiner och himlen är blå men luften är frisk och lite kylig. När vi lagade mat höjde vi temperaturen med ganska många grader här inne och temperaturskillnaden gjorde att det blev alldeles immigt på rutorna. Nu är det kaffedags och sen tar vi nya tag igen.



14 oktober 20.34 - En oas i stan

Efter skolan idag gick vi en runda innan vi skulle storhandla. Vi gick inom den japanska trädgården som ligger mitt i parken vid Compans Caffarelli tio minuter bort från där vi bor. Den var väldigt fin och rogivande. En riktig oas mitt i stan. En sån trädgård vill jag med ha. Ska skriva upp det på min dethärskajaghaomtioårnärjagharettbrajobb-lista så jag inte glömmer bort det. På listan står även en röd sommarstuga i en skog vid en sjön, en sommarstuga nära havet och en stor gammal jordglob.




13 oktober 21.21 - Back on track

Kom på att jag ju skrivit lite om min hemresa som jag glömt lägga upp här till er. Resan hemåt i fredags började med flygbussen från Jean d’Arc. Det tog bara en kvart till flygplatsen så jag var framme i god tid och satt vid gaten redan tjugo i 9. Jag hade gott om tid och många människor hann stiga på sina plan innan det var min tur. Det var himla många ”finalcall”, alltså utrop efter folk som inte boardat och som riskerade att missa sina plan. Satt och funderade lite på vad de gjorde…De kanske satt fast i  någon bilkö… för bilköer finns här gott om och särskilt på morgnarna när folket från förorterna ska in till sin jobb. Fast det blir väl kanske bara finalcalls om man har hämtat boardingpassen vid incheckningen? De kanske somnat på toaletten eller gått vilse och satt sig vid fel gate med mp3 eller ipod i öronen så de inte hörde sina namn ropas ut…? Det kom i alla fall inga passagerare springande till gaten så de åkte utan dom. En sak jag tyckte var lite små rolig var när de ropade ut på frengelska “For security reason any unattended bagage will be destroyed by the police" stup i kvarten. På Kastrup säger de "removed" istället för "destroyed" som de gör i Toulouse, lite mindre dramatiskt :)   När jag checkade in fick jag välja fönster eller korridorsplats. Jag valde fönsterplats så klart så jag hade fin utsikt hela vägen till Frankfurt. I Frankfurt fick jag vänta i två timmar innan flighten till Kastrup gick. Var hemma hos familjen vid halv 8 i Balsby.

 

 

Resan tillbaka till Toulouse igår gick smidigt och bra. Fick dock springa till mitt anslutningsflyg i Munchen då tiden mellan ankomst och avgång var 35 minuter från början och vi hade en försening på 20 minuter. Men det löste sig och jag hade gott resesällskap hela vägen (min dator,ahlgrensbilar och djungelvrål). Utsikten från fönsterna gick inte att klaga på heller. Ovanför molnen skiner alltid solen och det är bra härligt. Nu är jag iallafall tillbaka i Toulouse och har haft en intensiv dag i skolan med många och långa föreläsningar. Imorn går vi lika länge så jag får lägga mig i tid i kväll så jag orkar med imorn. Godnatt!

 


12 oktober 10.30 - Bröllop & slut på en fin helg hemma Sverige

Även om helger normalt sett går väldigt fort så har tiden rusat iväg alldeles galet snabbt den här helgen. Kom hem till Balsby vid halv 7 i fredagskväll och då bjöd mamma på godmiddag med både förrätt, varmrätt och efterrätt. Allt var mycket gott, min mamma är så duktig. I lördags var vi på Jenny och Olas bröllop i Österslövs kyrka. De var så fina och allt var väldigt vackert.I går var vi uppe hos mormor och morfar på middag i Mjönäs och senare på kvällen såg vi på bio med pappa. Har haft en mycket fin helg, synd att den redan är slut. I eftermiddag åker jag tillbaka till Toulouse och en ny skolvecka börjar.

Tack för en fin helg alla här hemma!


7 oktober 19.00 - Regn och åska

Sitter och väntar på Sofie nu vi ska gå till Naomi och Niels och äta crêpes. Det regnar och åskar här... blåser ganska kraftigt med. Har ingen lust alls att ge mig ut i regnovädret...



7 oktober 14.45 - Auberginer

Idag gjorde vi skinkröra med avokado och spenat som vi åt med stekta auberginer. Det var godare än det låter och mycket mättande :)

 


8 oktober 11.16 - Bodega

Vi var hela 109 st på Erasmusmiddagen igår. Restaurangen var ganska liten så det var trångt och högljutt men vi hade trevligt ändå. Efter middagen gick vi vidare till Bodegan där det bjöds på varsin gratis-shot. Man fick ett tuschpennestreck på ena handens översida och när man sedan tog sin shot drog bartendern ett till streck över det första så det blev ett kryss. Det var inte så svårt att lista ut hur folk gjorde för att få flera gratisshottar, man bara tvättade bort det ena så krysset var borta. När man handlade med kontanter i baren fick man inte växel tillbaka utan nån slags bodegapeng... Jag glömde fråga vad jag skulle göra med den och imorse när jag tittade i väskan låg den där. En liten souvenir.
Idag har jag tvättat och gjort ett fönsterbräde. Hittade en planka på innergården som jag fixade till lite så nu kan jag ha båda mina blommor i fönstret. Toppen. Har dragit fram resväskan också för imorn åker jag hem till Sverige. Det ska bli så skoj med bröllop på lördag :D Nu ska jag plugga resten av dagen och ikväll blir det crêpes hos Naomi och Niels :)


7 oktober 12.29 - Fönsterplats

Skulle egentligen haft lektion nu, Forces et Comportements Politiques, men den blev inställd så nu fick jag helt plötsligt en lucka i schemat. Jag har flera saker jag borde göra, renskriva anteckningar och göra en urtråkig franskaläxa... men jag känner ingen inspiration. Hittar bara på en massa andra saker att göra, saker som också måste göras men som inte är lika viktiga som skolan. Har torkat fönsterna, sopat och torkat golvet, diskat, plockat undan kläder, skrivit packlista till resan på fredag. Nu sitter jag bara här och tittar på min nystädade lägenhet. Härlig känsla. Fick syn på min krukväxt som återhämtat sig himla bra efter att den placerades i fönstret för en vecka sen. Den var lite ledsen och vissen innan då den inte fick tillräckligt med solsken i "köket". Att den är så fin nu gjorde mig glad så jag tog lite bilder på det hela. Är lite rastlös och uttråkad. Igår hade vi föreläsningar hela dagen från 8 till 6 så har inget roligt att rapportera.
Försöker ignorera det dåliga samvetet av att jag inte läser på föreläsningarna nu. Ska göra det imorn lovar jag mig själv och klappar mig själv på axeln. Satt i tre timmar igår och letade fakta för att få ihop något till franskaläxan men utan resultat. Ska kika lite på det nu igen iallafall men väntar mig inga större framsteg... Ska gå och dricka thé med Naomi vid halv 3 och sen börjar vi igen halv 4 med kursen Mondialisation. Ikväll ska vi på utbytesstudentmiddag på restaurangen La Table Ronde och sen vidare till något annat ställe.

Trevlig onsdag!

5 oktober 20.34 - Snigelfest!

Idag åt vi äntligen upp sniglarna som legat i frysfacket sen i förrförraveckan. Det var rena snigelfesten med både baguette och vittvin till. En måndagskväll. Tänk på det. Stearinljusen var tända och mysfaktorn var hög. Vilken vardagslyx, bara i Frankrike.

 



4 oktober 23.05 - En dag på zoo

Jag och Sofie tog bussen ut till djurparken African Safari vid etttiden idag. Eller ja, först tog vi metron till Arénes och därifrån åkte vi buss i en kvart. När vi så kommit till bussens slutstation fortsatte resan till fots. En härlig liten promenad på tre kvart i stekande sol. Eftersom de flesta som kommer till parken gör det i bil var det ganska knepigt att hitta rätt och vi kände oss vilsna ett par gånger men vi lyckades. Vädret var toppen och vi kunde inte spenderat söndagen på ett bättre vis. Efter en runda picknickade vi i parken och sen tog vi en runda till. Vi såg tigrar, pantrar, flodhästar, schimpanser, babianer och andra apor, wallabys, papegojor, undulater, vargar, flamingos, getter, får, grisar och en litenlitenliten häst som verkade ganska nere. Vi kollade på säluppvisning med.  De dansade, sjöng och balanserade bollar. Väldigt duktiga trots att de inte var fulltaliga, den fjärde sälen hade en dålig dag och strejkade vilket ju inte är alls ovanligt här i Frankrike.


Kameran var uppe nästan hela tiden.                      Bebisgeten var sötast.



Tigern försökte flörta lite med oss för att vi skulle gå närmre...men den lätte gick vi inte på :)


4 oktober 12.05 - African Safari

 

Idag ska vi till African Safari, ett Zoo som ligger utanför Toulouse. Kanske får vi se en Pumba. Men först franskaplugg. Måste hitta 25 franska ord som rör handikapp och förklara deras ursprung och historia. Sövande...


3 oktober 17.24 - Musée d'Histoire Naturelle & Jardin des Plantes

Idag var vi på Musée d'Histoire Naturelle. Jag älskar Naturhistoriska muséeum, de är nog mina favoriter. Väldigt trevligt och mycket prisvärt, det var gratis och gratis är gott :) Efter museibesöket picknickade vi i Jardin des Plantes, solen stod på och allt var så himla härligt så vi tog en siesta i gräset efteråt. Det var till och med så varmt att man fick ta av sig tröjan för att "stå ut". Att kunna göra det i oktober är det bästa med Toulouse. Jag älskar vädret här.




Trevlig lördag! :)



2 oktober 20.05 - Ännu en vecka till ända och helgen börjar...

Efter franskalektionen idag gick jag och Sofie till stan och fikade. Det blev kaffe och crêpes på caféet Le Bol Bu. Fin start på helgen. Här kommer lite fina bilder.

 

 

 


1 oktober 00.01 - Praktikansökningar

Just nu är det mycket praktik som snurrar i huvudet och hela kvällen har spenderats åt att fixa med just detta. Det känns lite trist att man hela tiden måste tänka ett halvår fram och planera. Det är dumt för det gör att man missar det som händer just nu. När man väl rott i hamn en sak så ska man helst ha påbörjat en ny, det gör att man inte hinner njuta riktigt. Som nu när jag är i Toulouse och har installerat mig här så måste jag försöka ordna med något annat ställe att vara på i vår. Jag är liksom här på plats men i huvudet är jag redan på väg härifrån... Hur som helst kommer det säkert att bli skoj med praktik i vår, om jag får någon plats vill säga :)

Bilden är tagen av Sofie en kväll när vi skulle till La Durade nere vid Garonne och träffa kompisar.

RSS 2.0