29 mars

Det har varit väldigt lugnt på jobbet idag, det var bara jag och Christian där. Resten av mina kollegor har åkt till Washington för att studera lobbying och träffa viktiga människor. Egentligen skulle Christian ha följt med men hans pass gick sönder och det nya hann inte komma ner till Bryssel från Stockholm. Jag tycker verkligen synd om honom. Taskigt att inse dagen innan resan att man inte kommer komma med.
Det kommer förmodligen vara lika lugnt imorgon, SAAB ska låna konferensrummet på eftermiddagen men annars har jag bara notiser och nyhetsbrev att ordna med. Får väl kanske börja fundera över hösten med. Man borde väl söka lite kurser om i fall att man trots allt åker tillbaka för kandidatuppsatsen redan då.


24 mars - Möten med parlamentariker och SPN

Idag hade vi bilaterala möten med 4 parlamentariker. Vi träffade Isabella Lövin, Olle Ludvigsson, Marita Ulvskog och Åsa Westlund. Mötena hölls i syfte att följa upp den middag Svenskt Näringsliv anordnade i Strasbourg 16 september 2009 och för att diskutera ett antal aktuella frågor på Parlamentets nuvarande och kommande agenda och som rör Europas konkurrenskraft och företagsklimat. De pratade bland annat om Koreaavtalet, arbetstidsdirektivet, skärpningen av EU:s klimatmål (-30%), budgetreform, IPPC-frågan och EU2020, vilket merparten av de svenska parlamentarikerna ser som ett urvattnat förslag. Möten med fler parlamentariker är inplanerade under den kommande månaden, vi ska träffa bland andra Marit Paulsen, Anna-Maria Corazza Bildt och Gunnar Hökmark. Skoj!

Mellan mötena hade vi SPN-seminarium om transport, det gick bra.


22 mars

Det har avrit mycket att göra på jobbet idag och tiden har gått fort. Jag var på CEPS-seminarie om "The Political Future of Afghanistan" i tre timmar. Jag håller på att letar betalda praktikplatser till hösten nu. Jag hoppas att jag hittar något jag tycker är intressant, parlamentet hade inte varit fel.
Den här veckan händer det mycket. Imorgon ska jag med Niklas på DP-möte (Delegue Permanent) på BusinessEurope. På onsdag morgon ska vi träffa Isabell Lövin (miljöpartistisk parlamentariker) i EP. Efter det är det SPN-seminarie som vi anordnar. Det ska handla om transportfrågor. Efter seminariet ska vi träffa Olle Ludvigsson (socialdemokratisk parlamentariker) och direkt därefter har vi möte med Åsa Westlund, Marita Ulvskog och Göran Färm (alla socialdemokratiska parlamentariker). Förra veckan var jag med på ett möte med Christofer Fjellner (moderaterna), han var mycket trevlig och verkar vara väldigt påläst.


21 mars

Jag uppdaterar väldigt dåligt här men det är för att jag är hemma så sällan. Det finns alltid något att göra och någon att träffa. Helgen har varit toppen. I fredags var vi på Chez Leon och åt musslor efter jobbet och sen gick vi till Beer Factory. I går kom Naomi och Nils (kompisar från Toulouse). De ska delta i någon konferens/rollspel här i Bryssel, de ska representera Syd Afrika och England. De sov över här hos mig eftersom de inte fick tillgång till boendet som arrangörerna fixat förrän idag. Det var så trevligt att träffa dom! Igår kväll gick vi till Delirium och idag åt vi frukost här med Sofie och sen gick vi till loppmarknaden vid Jeux de balles och sen i 2nd hand butiker.

10 mars

Jag försöker lista ut vad jag ska göra om ett halvår. Vad jag ska göra om ett år. Vad jag vill göra. Vad jag borde göra. Det är många frågetecken. Kandidatuppsats i höst? Ja, men var och hur, om vad? Master efter det? Kanske, men var och när? Jag vill inte hem och jag vill inte vänta till hösten 2011 för att isåfall börja på en master, jag vill börja på våren 2011. Jag vill inte göra den i Växjö men i Lund. Det tar mycket energi att inte veta och jag känner mig stressad och vilsen. Jag trivs så bra här men dessa frågetecknen är som ett stort svart moln på min blåa Brysselhimmel. Suck!


Helgens resa till Antwerpen

Här är lite bilder från Antwerpen där vi var i lördags. Något sent jag vet, jag hade inte min egen kamera med mig så jag har fått vänta på att få de här från Emily. Antwerpen var en fin stad och shoppingen mycket bra. Det blir nog fler resor dit.

 


Besöket i Europaparlamentet

För tre-fyra veckor sen var jag med några vänner i parlamentet och gick en rundtur. Tyvärr var parlamentarikerna i Strasbourg så vi fick inte så någon omröstning, det vore spännande. Det är här lagarna som styr oss i våra liv stiftas. Det är här det händer. Nästa gång...

 

 



8 mars - International Women's Day

Grattis på den hundrade internationella kvinnodagen till alla oss kvinnor! :)
Jag firade dagen med att gå på en konferens om "Ways to gender equality and distributive justice" i Wien-huset. Fyra kvinnor från Wien talade om hur de arbetar för att förbättra kvinnors situation i Wien. Det var bara kvinnor på konferensen och det var en väldigt familjär och hjärtlig stämning. Wien har kommit långt i jämställdhetsfrågan och det var intressant att lyssna på dom. När man gick därifrån fick man både ros, paralply och en liten bok som handlar om könsroller.


7 mars

Igår var jag, Sofie, Tereza och Emily i Antwerpen. Vi tog tåget dit och var framme vid elva. Vi letade reda på närmsta Pain Quotidien och åt brunch när vi kom dit. Underbara bruncher. Sen gick vi och shoppade en del och kollade på staden. Det var fint där, renare än i Bryssel. På kvällen var vi på italiensk-svensk födelsedagsfest. Det var himla roligt!

Vi käkade brunch hemma hos mig idag. Eftersom mat och att äta är ett av våra stora intressen här nere så har vi sagt att vi ska göra så här på helgerna så ofta vi kan. Det blir något liknande matprogrammet "Halv 8 hos mig" fast vi kör på "brunch hos mig". Jag var helgens värd. Vi hade köpt frallor, pain au chocolat, nutella, sylt, apelsinjuice, kaffe, thé, korv, och fruktsallad. Nästan eller minst lika bra som Pain Quotidien. Det var trevligt att ses och sitta och prata och äta frukost ihop här hos mig. Och det är betydligt mycket mer ekonomiskt än att gå ut och äta frukost... :)


..

4 mars

Nu var det längesen jag skrev, tiden har sprungit iväg och jag har haft så mycket att göra! Jag har jobbat och jobbat och jobbat och resten av tiden har jag umgåtts med alla nya vänner här nere. Tiden går fort när man har roligt. Nu har jag dratt på mig en förkylning så jag får stanna hemma ikväll. De andra skulle till Place Luxembourg direkt efter jobbet och jag vill också dit...men jag får lyssna på kroppen och stanna hemma och kurera mig. Imorn ska jag åka ut till Anki och Sarah på middag och lite födelsedagsfirande. Det ser jag framemot!
Trevlig torsdag!


RSS 2.0