24 januari - Manneken pis och våfflor vid Grand Place

Jag och Sofie gick till Grand Place idag. Kollade Manneken Pis och åt belgiska våfflor. Mycket trevlig söndag.
Är hemma hos Sofie nu och lånar internet :)



24 januari - Bienvenu(e)s chez moi!

Så här har jag det hemma hos mig i Bryssel :)







23 januari - Inflyttning

Ikväll flyttar jag in i min lägenhet på Rue Boduognat i Bryssel. Jag längtar så :D Sofie kommer bort på middag och sen ska vi ut en sväng. Idag har jag varit på Belgacom med Anki och fixat internet till lägenheten. Det tog bara 2 timmar, dvs. en halv evighet. Efter det åkte vi till Carrefour och handlade nödvändigheter. Får internet igen på tisdag om allt funkar som det ska :)   Trevlig Helg!

Alla mina saker + Chuck. Jag kommer sakna honom. Han kunde följt med och bott hos mig... :)



21 januari - Nya telefonnumret

Mitt belgiska telefonnummer är 0032-476055185. Det känns fortfarande jättebra på praktiken och jag trivs bra här, är dock helt slut i huvudet och har inte hunnit göra mycket mer än att jobba så bloggandet får stå tillbaka lite.


19 januari - Andra dagen

Dagen har gått ruskigt fort idag. Hjälpte Mårten på kontoret att sammaställa en rapport av de nyhetsbrev som han skrev under Sveriges ordförandeskap i EU. Det blev bra.
Flera möten som jag ska få sitt med på är redan inplanerade. Imorn förmiddag ska jag följa med Christian på ett ESK-möte (EU:s Ekonomiska och Sociala Kommitté). På lunchen ska jag skriva på hyreskontraktet av lägenheten som jag ska bo i, planerar att flytta in i den på lördag. Efter jobbet ska jag träffa Josefine som har läst en utbytestermin här i Bryssel. Det blir nog en bra dag imorn med :)

18 januari - Svenskt näringsliv

Idag var min första dag på praktiken. Alla var väldigt trevliga och det gick bra. Fick veta att jag fått lägenheten med, ska skriva på kontraktet under lunchen på onsdag och sen är det klappat och klart. Det känns som om det här blir bra.



 


17 januari - Lägenhet

Idag åkte jag med Anki in till Bryssel för att kolla på en lägenhet. Den var nyrenoverad och ligger bara 20 minuter från Svenskt Näringslivs kontor i Eukvarteren. Ringde upp dom ikväll och sa att jag är intresserad, dom skulle höra av sig ikväll eller imornbitti med besked. Hoppas att jag får den, det vore så bra. Den skulle visst vara ledig direkt.
Åkte runt och kollade i området. Det känns bra, jag tror att jag kommer trivas bra här.
Imorn är det första dagen på praktikplatsen, nervositeten smyger sig på. Önska mig lycka till :)




16 januari - Bye bye Toulouse, hello Bruxelles

Ikväll kom jag äntligen fram till Bryssel. Anki hämtade mig på flygplatsen. Hon är så snäll som låter mig stanna här nu första tiden tills jag hittat en lägenhet, ska faktiskt åka och kolla på en imorn. Det har vatt en jobbig sista vecka i Toulouse. Motgångarna har vatt många men nu är det över. Jag är helt slut. Ska vila upp mig så gott det går inför praktiken på måndag. Det ska bli så kul! Godnatt!



































Jag gjorde ett kollage av lite bilder från goda studenrna i Toulouse, känner att det har vatt mest klag och att jag varit lite orättvis. För visst har det varit kul också.


13 januari - Olycksfågel

Idag skrev vi två tentor till, den första kändes okej och den andra sämre. Jag har aldrig varit så här trött i huvudet förut. Innan skämtade vi om att vi ska "simma ända in i kaklet" som man säger. Det är inget skämt längre.
Även om jag har mycket klag och tycker att det är riktigt jobbigt just nu så är det ännu mer synd om Rebecca. Inte nog med det inrasade taket, nu har hon även drabbats av blodförgiftning. Hon är en liten olycksfågel, jag lider med henne. Vi är så trötta på att vara här nu. Tur vi har varandra iallafall annars skulle det vara outhärdligt.
Eftersom vi inte har nån tenta förrän på fredag igen så tar vi en välbehövlig paus ikväll. Vi ska på middag hos Naomi och Nils, ska bli skönt med lite miljöombyte.


12 januari - Läsa-äta-sova

2 av 6 tentor är avklarade, imorn väntar ytterligare två. Just nu känns det som om jag lever i en bubbla. Det enda jag gör är att läsa, äta och sova. Jag vill ha tillbaka mitt liv. Bara 4 dagar kvar tills det är över. Jag längtar.

11 januari - Lugnet före stormen

Så känns det just nu. Imorn börjar alla tiders tentaperiod. 6 tentor på 4 dagar, det kommer bli tungt. Imorn blir det microéconomie och économie publique. Det jag inte kan nu kommer jag inte kunna imorn så vi får se hur det går, jag är så less på att läsa på inför dom nu så jag vill bara ha dom gjorda. Hur det än går så kan jag inte säga att jag inte gjorde mitt bästa och det är ju alltid positivt.

 


10 januari - Min dag

Eftersom en bild säger mer än tusen ord och min dag har varit fylld av studier och så hemskt långtråkig att där inte finns något att säga om den blir det här dagens bidrag till bloggen.

9 januari - Un froid de canard

Huuuu så jag fryser idag! Idag har det varit en riktig tråkdag, jag har suttit här vid mitt fönster och kramat elementet medans jag läst Sociologie de l'État sedan klockan 11. Ska snart börja med policymixen. När jag satt här och frös som mest idag kom jag att tänka på ett tips som Emma gav mig. Hon berättade att man kan fylla pet-flaskor med varmvatten och sen krama dom. Så jag fyllde en flaska med varmt vatten direkt från vattenkokaren. Kanske mindre smart. Flaskan smälte nästan och liksom imploderade. Nästan gång tar jag vatten från kranen, det blir nog bättre.

Så här ser min lördagskväll ut. Någon som vill byta?






8 januari - Rentrée à Toulouse

Kom tillbaka till Rue Henri Douville sent ikväll. Lägenheten var likadan som när jag lämnade den för tre veckor sen. Rebecca hade visst fått en mindre trevlig välkomst-överraskning, hon möttes av ett inrasat tak i sin lägenhet. Egentligen var det kanske inte helt oväntat, enligt fransk standard så renoverar hyresvärdinnan Mme Bourell först när huset rasar ihop. Inget skämt. Jag vet inte om jag vågar somna ikväll, är rädd att huset rasar samman över mig. För övrigt är gasen till min lägenhet avstängd och jag fryser. Det blir till att sova med mössa,dubbla täcken,underställ och raggsockar i natt. It's good to be back.


RSS 2.0